Programma 2020

667c619c-f2e2-420a-87da-80bbedff9cd8

Programma Race of the Classics 2020

29 maart: Open dag in de Rotterdamse Veerhaven.

30 maart: Start dag, startschot vanaf de Erasmusbrug.

30 maart – 5 april: Wedstrijdweek, de schepen gaan proberen Engeland te bereiken.

5 april: Finish in Amsterdam.

Open dag

Voordat de ‘Rees’ van start gaat wordt er een open dag georganiseerd. De open dag van Race of the Classics 2020 zal op 29 maart plaatsvinden. Tijdens deze open dag kunnen de schepen worden bezichtigd en kan een stukje van de Reessfeer worden geproefd! Ook zijn er verschillende eet- en drinkkraampjes aanwezig op de kade die dag. Het precieze programma wordt nog bekend gemaakt.

Mocht je interesse hebben om hier ook met een kraam of activiteit bij betrokken te zijn, mail dan naar kade@rotc.nl

Start dag

Na de open dag volgt de start dag! Op die dag klinkt rond 12 uur vanaf de Erasmusbrug het startschot klinken, echter is dit afhankelijk van het tij. De deelnemende schepen varen dan een showstart, waarbij eerst een ronde langs de Erasmusbrug wordt gevaren om vervolgens koers te zetten richting de Noordzee.

Het is mogelijk om tijdens de start dag een stukje mee te varen op één van de klassieke zeilschepen. Wilt u graag mee varen op één van deze schepen?

Bemachtig dan uw VIP kaartje bij één van de teams!

Tijdschema: wordt nog bekend gemaakt.

Wedstrijdweek

Van het moment dat het startschot heeft geklonken en de schepen koers hebben gezet richting de Noordzee is de Rees begonnen! Vanaf dat moment wordt er gestreden om verschillende prijzen zoals de Challenge Cup en het Gouden Kompas. Afhankelijk van het weer worden wedstrijden gevaren voor de Nederlandse kust of wordt Engeland bereikt. Tijdens de week zullen er ook nog verschillende feesten en activiteiten plaatsvinden op de kade.

Alle ontwikkelingen tijdens de wedstrijdweek kunnen op de voet worden gevolgd via Facebook, instagram, rotc.nl en twitter. Daarnaast zullen er trackers aan boord zijn van elk schip, waardoor de schepen ook kunnen worden gevolgd tijdens de wedstrijden.

Finish

De Rees komt ten einde in Amsterdam. Na een week vol spanning en gezelligheid varen de schepen rond het middag uur Amsterdam binnen via het IJ. Hier zou worden aangelegd aan de Sumatrakade om vervolgens alle schepen leeg te halen. Na de finish vindt er nog een port side party plaats voor alle deelnemers. Tijdens deze party worden de winnaars van alle prijzen bekend gemaakt en kunnen de teams nog één keer proosten op een mooie week!