Mayday Mayday Mayday

KNRM1

Zaterdag 19 maart was het tijd voor de veiligheidsmeeting. Wij als organisatie kunnen wel hameren op veiligheids dingetjes tijdens de Rees, maar het komt toch nét even wat beter over als een ervaren KNRM’er verteld over de mogelijke gevaren op zee!

De middag begon met wat koffie en thee in de ‘Redschuur’ van de KNRM in Katwijk aan Zee. Henk van de wedstrijdleiding gaf wat algemene informatie voor de komende twee weken omtrent feesten tijdens de Rees. Daarna kon de ‘WL college on tour’ van start gaan. Drie wedstrijdgerelateerde onderwerpen werden in kleine groepjes toegelicht; Rating, Navigeren en Logboek. Mooi om te zien dat er kritische vragen gesteld werden!

Vervolgens was het tijd voor de KNRM om aan het woord te komen. Veel informatie over alle veiligheidsaspecten aan boord en waar je allemaal rekening mee kan/moet houden. Enorm interessant dus en een goede voorbereiding voor de Rees!

Als kers op de taart mochten we een ritje maken op één van de boten van de KNRM. Hier en daar werden wat zeillaarzen en zeilpakken aangetrokken, ook enorm grote jassen van de KNRM worden ergens van tevoorschijn getoverd. Op een grote wagen werd de boot door de duinen naar zee gereden om vervolgens rechtstreeks het water in te varen. Een kwartiertje lekker het gas erop om vervolgens weer het strand op te varen.

Helaas was niet iedereen opgewassen tegen de zee en kwam de eerste groep met niet alleen natte sokken de boot afstappen. Een grote golf had alle enthousiastelingen op het voordek flink nat gemaakt. Gelukkig kon er voornamelijk om gelachen worden!

Teruggekeerd naar de Redschuur kon er nog nagepraat worden onder het genot van een biertje en een chipje. De helft van de aanwezigen is zelfs donateur geworden van de KNRM! Super!

Wij willen iedereen bedanken voor jullie komst. Het was een enorm waardevolle middag en wij hopen dat jullie alle informatie ook mee kunnen geven aan jullie deelnemers. Daarom hierbij beide presentaties; die van ons & die van de KNRM.

KNRM2

Er zijn nog geen reacties

Voeg jouw reactie toe