Ipswich

havenipswich

De Rees is onvoorspelbaar, het is nooit zeker waar we uit gaan komen. Wanneer de vloot de oversteek naar Engeland maakt zal Ipswich een bestemmingshaven kunnen zijn! 

Ipswich ligt iets in het binnenland, en wat door de rivier de Orwell is verbonden met de Noordzee. De haven van Ipswich en de Orwell waren vroeger een van de belangrijkste gebieden voor het distribueren van industriële goederen. Ipswich ligt iets in het binnenland, en wat door de rivier de Orwell is verbonden met de Noordzee. De haven van Ipswich en de Orwell waren vroeger een van de belangrijkste gebieden voor het distribueren van industriële goederen. Daardoor hebben destijds veel fabrieken zich daar gevestigd. Tegenwoordig zijn de fabrieken grotendeels gesloten rondom Ipswich. Dat is ook goed terug te zien wanneer je vanuit de Noordzee de Orwell rivier op vaart richting het centrum van Ipswich. Dan komt duidelijk naar voren dat Ipswich en omstreken vroeger een belangrijke stad was, maar nu vooral een vervallen industrie gebied.

Na de Orwell gevaren te hebben, wat ongeveer 10 zeemijl is, arriveert de vloot in het centrum van Ipswich. De boten zullen echter eerst wel door de sluis moeten voordat ze de haven in kunnen. De haven van Ipswich is grotendeels opgeknapt en er zijn nieuwe restaurants en winkels geopend, wat voor een gezellige sfeer zorgt aan de kade. Na uitgerust te zijn van de grote oversteek, zal in Ipswich een mooi feestje worden gebouwd en zullen de Engelse biertjes rijkelijk vloeien.

Er zijn nog geen reacties

Voeg jouw reactie toe