Dagverslag 1 (30 maart) – Open dag

dagverslag_open_dag_1

Spectaculaire, zeer geslaagde en druk bezochte Open Dag belooft succesvolle Rees.

Nautisch genieten voor jong en oud

Vandaag hebben we iedereen kennis laten maken met ons mooie evenement dat bijna van start gaat.
Gedurende de dag kwam de Veerhaven steeds voller te liggen met klassieke schepen, naast de schepen die er al een aantal dagen lagen. We hebben enorm geluk gehad met het weer en beter weer had het niet kunnen zijn. Wie kon zich vorig jaar voorstellen dat het dit jaar 20 graden warmer zou zijn op de Opendag?! Vorig jaar rond het vriespunt en dit jaar stralende zon en korte mouwen. Alle bezoekers genoten zichtbaar van alle imposante schepen en het totale mooie plaatje van de Veerhaven.
De sfeer in de Veerhaven was mede door het weer helemaal top!

Het springkussen in de vorm van een boot was een groot succes onder kinderen, er liepen vele kunstig geschminkte gezichtjes rond en naar antwoorden speurende kinderen. Voor de anderen die de Opendag bezochten was een jazz-dj van de Jazzcentral die de hele middag sfeervolle lp’s heeft gespeeld. Bij de verschillende stands werd onder andere nautische merchandise en prachtige hand gemaakte lederen verkocht. Voor de innige? mens was er een palingroker aanwezig (welke halverwege de middag uitverkocht was), een poffertjeskraam, kibbelingkraam en onze eigen bar. Een groot succes was de rondvaart op de Zephyr, meerder mensen kwamen hier speciaal voor naar de Opendag. Het was dan ook bij uitstek een heerlijke dag voor een tochtje over de Maas.

Alle teams stroomden langzaam binnen en leuk om te zien dat teams dit jaar gaan voor opvallendheid. Fluoriserende vesten worden niet geschuwd en sommigen teams zijn al van verre te herkennen. Het Reestenue zullen we deze week ook voorbij zien komen, aangezien de merchandise gretig aftrek had. De meeste teams hebben ook al hun goodiebag van dit jaar! Dit jaar is de kleur voor de deelnemers vanuit de organisatie ‘koningsblauw’. Voor een mooie editie natuurlijk een mooie koninklijke kleur!
We kijken nu met zijn allen uit naar de startdag van morgen. Hier en daar is al de ongeduldige deelnemer te spotten die niet kan wachten om morgen te vertrekken.
Nog 1 nachtje en dan gaat de Race of the Classics echt beginnen!

Morgen om 10.00 zal Erica Terpstra ons allemaal toespreken en een behouden vaart toewensen. Vervolgens hebben bijna alle teams hun eigen programma met de nodige gasten die langs zullen komen. Naast de 500 studenten, zullen er morgenochtend ook meer dan 500 gasten aanwezig zijn om de showstart (om 12.00 uur) mee te maken. Het beloofd een mooie eerste dag te worden morgen en voor menig deelnemer de eerste ervaring op een klassiek zeilschip.

Er zijn nog geen reacties

Voeg jouw reactie toe