Dagverslag 3 (1 april) – England

dagverslag_england_1

Tegen alle verwachtingen in zijn we toch op weg naar England. Na een zeer geslaagd feestje in de Popeye en Bellamy in Vlissingen, was het woensdagochtend weer tijd om de schepen zeeklaar te maken en Vlissingen te verlaten. Aanvankelijk was het plan om de koers richting Scheveningen te zetten, aangezien op dat moment Engeland nog niet haalbaar leek wegens de onvoorspelbare wind. Toen alle schepen bijna bij de startlijn waren, bleek echter dat het niet Engeland was wat niet haalbaar was maar Scheveningen! De wind was zo gedraaid dat we de wind vol tegen hadden en een deel van de vloot Scheveningen nooit zou kunnen bereiken. Geluk bij een ongeluk, opeens bleek dat Ipswich wel haalbaar was en de voorspellingen waren zo dat we vrijdag ook de koers weer terug richting IJmuiden konden zetten. Op sommigen schepen werd het bericht dat we toch naar Engeland gingen niet helemaal geloofd. Toen het bericht eenmaal was doorgedrongen kregen we van alle teams alleen maar blijde berichten.
De hele vloot heeft een mooie etappe gevaren en de meeste zijn heel vroeg in de ochtend gefinisht voor de Engelse kust. Alle schepen zijn vanmiddag de haven van Ipswich binnen komen varen en genoten van het Engelse zonnetje. Voor sommigen de eerste keer voet op Engelse bodem. Net zoals in de andere havens waar we zijn geweest, trekken wij veel aandacht van de plaatselijke bevolking. Iedereen moet toch even kijken wat er nou in hun haven binnen is komen varen. 22 tallships met 500 studenten.

Op donderdagavond vond er een feestje plaats in de Liquid. Het tussentijdse klassement is bekend gemaakt en ook het Gouden Kompas is uitgereikt. Team Nyenrode gefeliciteerd, jullie waren als eerste in Engeland! Alle deelnemers zagen er prachtig uit in cocktailjurkjes en pak/kostuum.

Er zijn nog geen reacties

Voeg jouw reactie toe