De Challenge Cup winnaars aan het woord

DSC04446

Dat het een bijzondere “Rees”-week was kunnen we wel stellen. Na drie dagen stil gelegen te hebben in de Rotterdamse Veerhaven kon er op donderdag dan eindelijk uitgevaren worden. Helaas zorgden de weersomstandigheden van de voorgaande dagen ervoor dat er nog steeds geen koers gezet kon worden richting de Noordzee, de organisatie koos er daarom voor om via de binnenwateren Hellevoetsluis aan te doen. Dat de Rees dit jaar iets anders verliep dan gepland had ook zo zijn voordelen, zo vloeide het bier de eerste dagen rijkelijk en was er veel tijd deelnemers van andere teams te leren kennen, netwerken is immers ook een belangrijk onderdeel van het evenement.

Vrijdagochtend konden we dan eindelijk de Noordzee op. Na lang stilgelegen te hebben voor de sluizen bij Stellendam konden de zeilen gehesen worden en werd er koers gezet richting Scheveningen. Op dat moment was er nog steeds niet geracet en was al lang duidelijk dat Engeland dit jaar niet gehaald ging worden. Aan gezelligheid geen gebrek binnen Team Tilburg, maar toch begon het te kriebelen.

Zaterdag om 12:15 was het dan eindelijk zover! De organisatie had een twaalf uur durende etappe opgesteld waarin het doel was zoveel mogelijk zeemijlen af te leggen, waar uiteindelijk natuurlijk nog wel de rating van de schepen overheen zou gaan. Een tactisch, achteraf blijkend, briljant plan van onze schipper Gijs zorgde ervoor dat we met 10 knopen als enige schip in oostelijke richting juist van de vloot vandaan zeilden. Op dat moment was er verwarring aan boord van de Tecla. Zijn wij nu de enige die dit plan bedacht hebben of gaan we gruwelijk de fout in en worden we gediskwalificeerd? De omstandigheden waren in ieder geval zwaar op de Noordzee, menig teamlid werd zeeziek en het slaaptekort van de afgelopen week begon sommigen parten te spelen. Toch was er een geweldige teamspirit en bleven we als een geoliede machine overstag gaan.  Na de finish om 00:15 is er binnen het team goede hoop op de eindzege, maar toch heerst er vooral de twijfel, bang of een slechte rating van het schip nog roet in het eten kan gooien.

Na zo’n twintig uur wachten waarin de nodige slaap zou worden ingehaald, werd er achtereenvolgend aangemeerd in Amsterdam,  werd het schip leeggehaald en opgeruimd en  werd er dan eindelijk weer een biertje  gedronken wachtend op de uitslag. Bij voorbaat waren we al kansloos voor de RAA en de PR-award, dit aangezien de organisatie binnen het team de nodige tegenslagen kende en er nauwelijks sponsoren waren gevonden. Om dan de Challenge Cup mee naar Tilburg te nemen was de mooiste afsluiter die we ons konden wensen en de ontlading was dan ook enorm! Helaas zit de Rees er al weer op, gelukkig staat er nog een afterparty met team in Tilburg gepland om die mooie feestjes nog een goed over te doen. Na vier jaar afwezigheid is Team Tilburg terug in de Rees en zal de titel volgend jaar met man en macht verdedigen!

Bedankt schippers, bemanningsleden, deelnemers en organisatie voor een onvergetelijke week!

De Rees leeft!

Rick Luime
Teamcaptain Team Tilburg 2015

Er zijn nog geen reacties

Voeg jouw reactie toe