De uitdaging Ramsgate

ramsgate

Zo’n 125 mijl zeilen vanaf Rotterdam ligt een haven die al jaren met smacht op onze komst wacht. Jaar in jaar uit, moeten wij ze steeds weer teleurstellen. Elk jaar wordt onze hoop groter dat we écht een bezoekje gaan brengen aan onze enthousiaste vrienden van Ramsgate. Waarom blijkt Ramsgate toch steeds zo’n uitdaging, aangezien het op 115 mijl gelegen Ipswich al wel een paar keer is aangedaan?

We zijn even de boeken (internet) ingedoken en wat blijkt? De overduidelijke dominante windrichting in april op de Noordzee is zuid west. Niet heel handig aangezien de meeste schepen van de vloot moeilijk een bovenwinds gelegen punt kunnen bezeilen.

Daarnaast hebben we de dominante zeestromingen ook niet echt mee, aangezien het water voornamelijk van het zuiden richting het noorden stroomt. Stèl we hebben de windrichting mee voor Ramsgate, dan moet de windkracht er wel voor zorgen dat de zwaardere schepen in onze vloot wel vooruit komen vanwege deze tegenwerkende stroming.

Desondanks gaan wij deze uitdaging graag aan en blijven wij hopen op een bezoekje aan Ramsgate.

Op dat we dit jaar met de gehele vloot in de modder komen te liggen, gezien er soms wel 9 meter getijde verschil kan zijn! 😉

Voor meer informatie over Port of Ramsgate.

Er zijn nog geen reacties

Voeg jouw reactie toe