Helden achter de schermen van de Rees: Danny en Bert

IMG_4812

De laatste stop voor de finish van de Rees is traditioneel in Beverwijk of IJmuiden. Afhankelijk van hoe snel de voorgaande etappes zijn verlopen wordt één van beide havens aangedaan. Bij voorkeur wordt er vanuit zee doorgevaren naar Beverwijk, omdat dan de sluis in IJmuiden op de laatste dag niet meer gepasseerd hoeft te worden. De laatste avond en nacht, voordat de boten aankomen in Amsterdam, is er dan traditioneel een feest op de kade. Teams maken bij dit feest met elkaar hun drank op.
Dit jaar was dit feest niet meer op de kade maar in een houtloods. Onderstaand een kijkje achter de schermen, vanuit de organisatie, hoe dat tot stand is gekomen!

Kade heeft de verantwoordelijkheid voor alles op de kade tijdens de Rees. Daarbij hoorde ook de organisatie van het kadefeest. Omdat er dit jaar wat budget over was, wilden we graag een tent huren om er een nog mooier feestje van te maken. Bert Visser, havenmeester van Beverwijk en groot fan van de Rees, vond dit een prima idee en gaf er toestemming voor. Om alles goed georganiseerd te hebben, werd ook nog even contact gezocht met de gemeente om hun te informeren. Bij de gemeente troffen we helaas een stugge ambtenaar die minder enthousiast was. Anders geformuleerd, deze zag ons kadefeest op het terrein van de haven liever helemaal niet gebeuren.
Hoe lossen we dit als organisatie goed op?

Stiekem is het leukste van organiseren soms wel dat wanneer het even tegen zit, er ook weer nieuwe kansen ontstaan. Zo ook dit maal. Wanneer er telefonisch werd overlegd met Bert zit toevallig ‘loods eigenaar’ Danny bij hem op de koffie. Danny is eigenaar van de hout loodsen naast de kade en biedt spontaan aan dat het wel in een van zijn loodsen mag. Vanuit de organisatie vinden we het een prachtig plan!

We schakelen snel. In plaats van een tent besteden we nu het budget aan extra lichten en geluid bij onze vaste leverancier Luxonos. Daarnaast regelen we ook Johannes. Johannes is voor deze avond onze ‘’gezelligheidsmanager’’. Mocht het even niet meer gezellig zijn dan is hij ook de beveiliger, want in een loods vol met hout van een ander willen we geen incidenten. Maar zoals vaker bij de Rees was het een feestje met alleen maar gezelligheid. Barry Badpak kwam als extra verassing nog langs. En toen Barry er eenmaal was, barste het feest echt los en verdween de houtlucht voor de lucht van bier.
Het was een prachtig feest!
Danny stuurde drie dagen later een berichtje dat de bier lucht weer uit de loods verdwenen was.

Danny en Bert bedankt! Mensen zoals jullie, en daar hebben we bij de Rees er gelukkig velen van, helpen achter de schermen heel erg mee en geven ons de kans om van een mooie week, een super week te maken, die iedereen zich nog lang zal herinneren!

JvB

Er zijn nog geen reacties

Voeg jouw reactie toe