Schepen van teamfeest 3!

Schepen teamfeest west

De schepen van de teams van teamfeest 3!

Het schip de Luciana werd in 1916 in Nederland als zeilende haringlogger zonder motor gebouwd. In 1928 werd het schip aan Zweden verkocht en voer het tot ver in de zeventiger jaren als vrachtschip in de Scandinavische wateren. In de winter ligt de Luciana samen met haar ‘zusterschip’ Catherina afgemeerd in de Veerhaven in Rotterdam. Het schip heeft twee masten en een lengte van 39 meter.

De Stortemelk is in 1961 als visserschip van stapel gelopen om in 1992 tot zeilschip te worden omgebouwd. De Stortemelk dankt haar naam aan het beruchte, vaak onstuimige, vaarwater tussen de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling. Bij een westerstorm en afgaand tij werden de wilde golven in het zeegat door de zeelui beschreven als ‘gestorte melk’ en later ‘Stortemelk’. Het schip heeft een zeiloppervlak van 400 m2 en een lengte van 39.90 meter en is daarmee net iets groter dan de Luciana.

De driemastbark Artemis is een prachtig staaltje zeevaarttraditie. Het schip is in 1926 in Noorwegen gebouwd voor de walvisvaart. Later is het ingezet als vrachtschip tussen Azië en Zuid – Amerika. Sinds 2001 zeilt de Artemis weer op Noord – Europese wateren tot meerdere eer en glorie van de Nederlandse zeilvloot. De thuishaven van de Artemis is in Harlingen. Het schip heeft een zeiloppervlak van wel 1050 m2 en heeft een lengte van 59 meter.

De Thalassa gaat in 1980 te water in Zaandam onder de naam Relinquenda. Er wordt gevist op de Noordzee en langs de Britse kusten. Na een botsing op een scheepswrak uit de Tweede Wereldoorlog, raakt het schip zeer gehavend. In 1994 wordt het schip verkocht, en de nieuwe eigenaren laten het schip ombouwen tot zeilschip. De driemastbarkentijn met maar liefst 14 zeilen krijgt de naam Thalassa. Het schip is één van de mooiste en snelste zeewaardige zeilschepen uit de Nederlandse vloot. Met haar lengte van 47 meter is de Thalassa een imposante verschijning.

De Gallant liep als zeillogger in 1916 onder de naam ‘Jannetje Margaretha’ van stapel op de werf van de gebroeders Figee te Vlaardingen. Het schip is gebouwd zonder motor en deed dienst als zeilende haringlogger op de Noordzee. In 1926 werd het schip verkocht aan Denemarken het werd gebruikt om stenen mee te vissen en kreeg de naam Getrud. In 1987 kocht de Stichting Zeilschip de Gallant het schip en in het kader van een scholings- en werkervaringsproject voor jongeren uit Amsterdam werd het volledig gerestaureerd en getuigd tot tweemast – gaffeltopzeilschoener. Het schip heeft een lengte van 36.20 meter en is daarmee de kleinste van de 5.

Er zijn nog geen reacties

Voeg jouw reactie toe