Sponsoring maar dan anders

DSC_0588

Het blijft lastig om sponsoring te vinden als team, toch heeft Team HAN en Radboud Universiteit Nijmegen een creatieve manier gevonden om op een gemakkelijke manier een deel van hun inschrijvingsgeld terug te verdienen! Teamcaptain Mathijs vertelt.

In de voorjaarsvakantie hebben wij met 5 teamleden gewerkt bij een fietsenproducent. Er was een partij fietsen binnengekomen waar een productiefout in zat. In een rap tempo moesten deze fietsen worden omgebouwd zodat ze verzonden konden worden naar de dealers.

Het bedrijf had hiervoor een aantal extra paar handen nodig. De werkzaamheden waren namelijk niet heel technisch maar vooral arbeidsintensief. Uiteindelijk hebben we met zijn 5en 4 volle dagen nodig om deze klus te klaren.

Het idee om gezamenlijk te werken kwam vanuit de gedachte dat werken voor ons geld een stuk effectiever zou zijn dan sponsorwering. Vanwege onze beperkte sponsor resultaten de afgelopen jaren, ondanks de nodige inspanning, leek het erop dat wij onze tijd beter konden benutten voor gegarandeerde inkomsten.

Eerder tijdens onze voorbereiding waren we al hard op zoek gegaan naar uitzendbureaus waar gewerkt kon worden door ons als groep. Dit was een stuk moeilijker dan je zou denken. Vaak zijn deze bureaus niet zo blij met vriendengroepen. Het zou voor overlast kunnen zorgen en er zou minder hard gewerkt worden. Niets bleek minder waar te zijn, kwamen we uiteindelijk achter! Door het seriematig aan te pakken waren we efficiënt en gestructureerd bezig.

We verdiende een goed deel van ons inschrijfgeld terug en leerde elkaar beter kennen. Een echte win win situatie dus! Het was erg gezellig om, ondanks de simpele handelingen, samen bezig te zijn. We waren vlot op elkaar ingespeeld en hielpen elkaar waar nodig. Sommige taken gingen nou eenmaal sneller als je het met zijn tweeën deed!

Een werkgever kon in dit geval uitbetalen aan ons team door dit als sponsoring te doneren. Wij werkte op “vrijwillige basis”. Daardoor had hij geen verdere administratieve handelingen of personeelskosten. Interessant voor hem en lucratief voor het team. En uiteindelijk, hoe simpel het werk ook is, je doet het samen en zit dus in hetzelfde schuitje. Dat geeft het teambondingsgevoel wat je nodig hebt tijdens de voorbereiding op de Rees!

Er zijn nog geen reacties

Voeg jouw reactie toe