Wedstrijd Rak 1

DSC07065 copy

05-04-2016, 05h30, Nederlandse tijd

“Alle deelnemende schepen van de Race of the Classics, alle deelnemende schepen van de Race of the Classics. Hier volgt een mededeling vanuit de wedstrijdleiding. We hebben er alles aan gedaan, maar wegens de wind is Engeland voor nu geen optie meer. Ik herhaal, Engeland is voor nu geen optie meer. We hebben besloten dat alle schepen van de vloot op eigen gelegenheid naar Vlissingen varen en daar voor 12 uur vanmiddag door de sluizen te gaan vanwege de stroming. Hebben jullie dit bericht begrepen en ontvangen?”

Niet het leukste bericht om uit te zenden via de marifoon wedstrijdleiding zijnde. Je wilt natuurlijk zeilen en het liefst je plan van Ipswich uitvoeren!

Het oorspronkelijke idee was om 17h00 te starten in twee groepen; een ‘langzame’ groep en een ‘snelle’ groep. Dit om de vloot na de start dicht bij elkaar te krijgen omdat de tweede groep, de eerste groep dan gaat inhalen. Echter moesten we dit aanpassen naar 20h00 om wat verder af te zakken naar het zuiden, hierdoor zou de oversteek makkelijker gaan.

Na de start bleef de wind die we verwachtten helaas uit. Een tijd werd er meegedobberd met de stroming, maar toen deze draaide ging de vloot van 2 knopen al snel naar 0 knopen. Rond half 1 is daarom besloten, het wedstrijd element af te lassen, waardoor de meeste schepen besloten het anker uit te gooien.  Wachtend op meer wind werd half 6 ’s ochtends besloten, zoals hierboven te lezen is, toch om te draaien en naar Vlissingen te varen…

In de middag kwamen de eerste schepen aan in Vlissingen, waar direct de bedrijvigheid startte. De muziek ging aan en de eerste biertjes werden getapt. Na het eten werden de foute fitness outfits aangetrokken om dansjes te wagen in de Timmerfabriek. Met het vooruitzicht op een windkracht 7 de volgende dag werd het na het feest al snel rustig. Even afwachten hoe sterk de magen morgen zullen zijn!

Er zijn nog geen reacties

Voeg jouw reactie toe