Studenten zamelen plastic in tijdens Lustrum editie Race of the Classics

fishingforlitter

Studentenzeilevenement Race of the Classics en Fishing for Litter slaan de handen ineen om aandacht te vragen voor de plastic soep problematiek!

De Race of the Classics is al 30 jaar een begrip onder studenten. Vanuit het hele land doen teams van Hogescholen of Universiteiten mee aan een race met Klassieke Zeilschepen op de Noordzee. Ook dit jaar zullen weer ruim 400 studenten proberen de overtocht naar Engeland te maken. En dat niet alleen, ook komen de studenten dit jaar in actie voor een schone Noordzee! In samenwerking met KIMO Nederland en België krijgen de studententeams bij de start Big Bags uitgereikt. In deze Big Bags verzamelen zij het plastic dat ze verbruiken tijdens de week. De teams zullen dezelfde Big Bags gebruiken die vissers van 111 schepen gebruiken in het project Fishing for Litter. Door het project Fishing for Litter wordt er per jaar ruim 300 ton aan afval door vissers uit de Noordzee ‘gevist’. Tijdens dit zesde lustrum van de Race of the Classics willen de deelnemende studenten hier een steentje aan bijdragen, zodat er nog minstens 30 ‘Rees’ jaren aan vast kunnen worden geplakt.

Wilt u de 20 Klassieke Zeilschepen onder begeleiding van de Koninklijke Nederlandse Marine zien starten vanuit de Rotterdamse Veerhaven? Maandag 2 april klinkt om 12 uur het startschot in de Rotterdamse Veerhaven, waarna een showronde wordt gevaren langs de Erasmusbrug. De lustrumeditie van de Race of the Classics eindigt op zondag 8 april in Amsterdam aan de Coenhaven.

Er zijn nog geen reacties

Voeg jouw reactie toe